Tegenwoordig zijn lijmen niet meer weg te denken als alternatief voor de traditionele verbindingsmethoden zoals solderen en lassen. Metaallijmen hebben als groot voordeel dat er geen warmte in het materiaal wordt toegevoegd met als gevolg het kromtrekken van de constructie. Bovendien is het mogelijk om de metalen met andere materialen te verbinden zoals kunststoffen of composieten. Lijmen zijn ook erg geschikt voor het bevestigen van dunne plaat zoals bij gevelbeplating of afschermkappen bij machines.

Soorten metaallijm

Lubribond levert uiteenlopende kwalitatieve lijmen die geschikt zijn om metaal mee te lijmen.

Ideale lijm voor het borgen en afdichten van schroefdraad, vast zetten van cilindrische delen zoals kogellagers. 1 component lijm met een temperatuur bereik tot 150 graden.

Snellijm of secondelijm is de meer bekende naam als we het hebben over cyano-acrylaat lijmen. Een aantal snellijmen zijn speciaal ontwikkeld om metaal te lijmen. Kenmerkend is de snelle uitharding van deze technologie.

Zowel één componenten als twee componenten epoxies zijn geschikt voor het lijmen van staal, RVS en andere metalen. De epoxies vormen een structurele verbinding, epoxies zijn ruimtevullend en licht flexibel. Veel epoxies zijn taaisterk.

Snel, sterk en flexibel zijn de kerneigenschappen van acrylaatlijmen. Zowel beschikbaar in premix als no-mix systemen. Premix zijn de 2 component systemen in kokers. No-mix systemen zijn 2 component systemen waarbij de 2 componenten gescheiden worden aangebracht. Doordat de uitharding en verbinding pas tot stand komt zodra de twee componenten bij elkaar komen is het mogelijk om grote oppervlakken te verlijmen met een snelle uitharding.

Meer weten over metaallijm?

Er zijn veel lijmen geschikt om metalen te lijmen, de juiste keuze wordt uitendelijk bepaald door de wensen en eisen van de eindgebruiker. Met onze ervaring, expertise en productkennis over metaallijm kunnen wij u uitstekend adviseren. Neem gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Lubribond Benelux

Lubribond Benelux is de specialist op het gebied van industriële en structurele lijmen en siliconen met de exclusieve vertegenwoordigingen van Permabond, Momentive en Forsa.

Contact

Lubribond Benelux
Edisonstraat 14 D
2811 EM REEUWIJK

0182 760 080

0182 760 088

verkoop@lubribond.nl

KvK nr: 52937941

JoomShaper